Montage & Vandalisme

Montage & vandalisme

Het geluid van de Mosquito® verplaatst zich sterk directioneel en het is dus belangrijk te weten welk gebied bereikt moet worden voor een optimaal effect tegen overlast veroorzakende hangjongeren.

Als de Mosquito® recht is geplaatst zorgt de vorm van het voorpaneel ervoor dat het geluid wordt uitgezonden onder een neerwaardse hoek van ~ 30°. Als de meegeleverde verstelbare beugel wordt gebruikt om de Mosquito® te richten moet u deze hoek mee in overweging nemen. Als de Mosquito® unit zelf onder een hoek van 45° wordt geplaatst wordt het geluid dus onder een hoek van ~75° uitgezonden (dit is vrijwel recht naar beneden).

Hoogfrequent geluid verplaatst zich niet door vaste stoffen zoals muren, (dichte) ramen e.d. Ook om een hoek zal het geluid al heel snel niet meer hoorbaar zijn. Als u in de hiernaast staande afbeelding (zie afbeelding 1) op de plaats van de Mosquito® een bouwlamp denkt, zal geluid waarneembaar zijn op de plaatsen waar licht zou vallen.

Het effectieve bereik van de Mosquito is o.a. afhankelijk van het niveau van omgevingsgeluiden en bedraagt ~ 25 meter. Hoe korter de afstand hoe groter het effect. In besloten of binnenruimtes zal het geluid worden weerkaatst en zal een ander bereik hebben.

In het horizontale vlak wordt (zie afbeelding 2) het geluid verspreid onder een hoek van ~60°. Ook hiermee moet met het plaatsen/richten van de unit rekening worden gehouden voor een optimaal resultaat.